18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Falsificatorii de carduri, puşi în libertate

Gorj: Falsificatorii de carduri, puşi în libertate

Cei nouă tineri acuzaţi de falsificare de carduri au fost puşi în libertate de Tribunalul Gorj. Tinerii au fuseseră reţinuţi în baza unor ordonanţe emise pe 24 de ore şi au fost prezentaţi  miercuri Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Deliberările s-au încheiat târziu după miezul nopţii, soluţia magistraţilor fiind de punere în libertate, cu interdicţia de părăsire a localităţilor de domiciliu pentru şapte dintre învinuiţi. Magistrații au considerat că aceştia nu prezintă pericol social şi au respins propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă.  Judecătorul Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, a menţionat că judecătorul care s-a ocupat de acest caz a fost Gheorghe Gârcu, preşedintele secţiei. Procurorii DIICOT Gorj, care instrumentează dosarul în care sunt urmărite penal 14 persoane, au posibilitatea de a face recurs la Curtea de Apel din Craiova. Procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj, s-a declarat surprins de decizia judecătorilor şi a declarat că instituţia pe care o conduce aşteaptă să primească oficial motivarea pe care s-a fundamentat punerea în libertate a celor acuzaţi.
Cei şapte învinuiţi în dosar care au interdicţie de părăsire a localităţilor de domiciliu sunt: Horaţiu Cătălin Gheorghe, Cristea Tutu, Daniel Constantin Radu, Ionuţ Alin Grigorescu, Florin Ionuţ Ţecu, Andi Robert Axinte şi Puiu Raichel.
Tinerii sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie fără drept de dispozitive informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor zeci de cititoare de carduri, guri de bancomat, peste 100 de carduri clonate, cinci autoturisme de lux, sume de bani şi bijuterii, componente de dispozitive de skimming, suporturi de memorie, unităţi centrale de calculator, înscrisuri şi documente de transfer bancar, bunuri în valoare de peste 200.000 euro. Reţeaua de falsificatori de carduri îşi desfăşura activitatea atât pe teritoriul României, cât şi în state ale Uniunii Europene. Ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au desfăşurat, timp de aproximativ 9 luni, activităţi specifice pentru monitorizarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII